Het fraaie fotoboek van Vorst Kees biedt tal van mooie kiekjes uit het Carnavalsjaar 1984. Een belangrijk jaar voor De Oeletoeters want toen vierden zij hun eerste Jubileum (1x11). Een jaar waarin Vorst Kees Prins der Oeletoeters mocht zijn. En dat de Hoogheid dat hoge ambt met verve vervulde blijkt wel uit onderstaande foto´s.

De opkomst van Prins Kees den Eerste hier nog vermomd als lid van het Advendo-korps.

En daar is dan de nieuwe Prins voor het carnavalsjaar 1983-1984, samen met zijn Secondant en Hofdame.

Direct al veel belangstelling van de Pers. Hier een interview met Herman Emmink.

Prins Kees met zijn egaa, Sekondant en Hofdame op weg naar het stadhuis van Sneek voor de ontvangst door het gemeentebestuur van Sneek.

Een paar minuten later in het stadhuis van Sneek, waar Prins Kees als eerste Prins van Drabbelterp de Stadssleutels in ontvangst mocht nemen van burgemeester Van Haersma Buma. Een kroon op het jubileumjaar van De Oeletoeters.

In het jubileumjaar werd natuurlijk uitgebreid feestgevierd. Op de foto Hans Wiegel, de Commissaris van de Koningin van de provincie Fryslân, en zijn vrouw als Eregasten op onze Jubileumavond in 1984.

Hier ontmoet Prins Kees den Eerste Anita Meijer tijdens de zelfde grote Jubileumviering in de Veemarkthallen van Sneek. Uiteraard werd ook zij opgenomen in de Huishouding van de Prins. Ook de bekende Friese schaatskampioene, onze eigen Atje Keulen-Deelstra, was van de partij en ontving een bijzondere Oeletoeters-onderscheiding (foto onder).

Polonaise en dansen in een wat aangepast tempo, maar niet minder genietend.

Prins Kees met zijn Gevolg in de grote Carnavalsoptocht, die op dat moment door Drabbelterp rijdt. Op het Hoogend en met hetzelfde uitzicht op de beroemde Waterpoort dat de Vorst nu, vanuit zijn woonhuis, ook heeft....

Het jubilerende Oeletoeters-drietal dat het feest in 1984 maakte.

  • terug naar [pagelink]Carvar3,33 jaar Vorsten in beeld,[/pagelink]
  • terug naar het [pagelink]Wie1,hoofdmenu,[/pagelink]