In november 1984 verschijnt Prins Hilbert de Eerste uit het sop. Samen met zijn Secondant Klaas Nobel en zijn Hofdame Willy Silvius gaat hij Sneek tijdens het Carnaval 1985 op zijn kop zetten.

De Prins komt met zijn Gevolg aan in de Marktstraat voor een ontvangst in het stadhuis. De Prins arriveert met de Magirusladder van de Sneker brandweer, omdat hij kort daarvoor met deze ladder is gered uit de Sneker Waterpoort.

Vervolgens wordt de Prins welkom geheten in de historische raadzaal van het Sneker stadhuis. Burgemeester Van Haersma Buma hangt hem de Stadssleutels om.

De Prins bij de Installatie van Jeugdprins Ronald de Eerste.

De Prins aanwezig in het Amicitia Theater om de Schipper van de Sneeker Pan, Jan v.d. Akker, te huldigen. Jan v.d. Akker was samen met zijn bemanning in de zomer doorvoor uitgeroepen tot de Kampioen van het SKS-Sk├╗tsjesilen. Natuurlijk werd de Schipper ook in de Huishouding van de Prins opgenomen.

De Prins bezoekt in zijn regeerperiode vele bejaardenhuizen en verpleegtehuizen. Natuurlijk staat ook het Sint Antonius Ziekenhuis op het programma.

Tussendoor opent de Prins De Hofnar, de nieuwe, permanente Residentie van Carnavalsvereniging De Oeletoeters.

De Prins werd ook uitgenodigd aanwezig te zijn in het programma In de Hoofdrol van Mies Bouwman. In de betreffende uitzending stond Hans Wiegel centraal. De vele contacten tussen Hans Wiegel en De Oeletoeters waren aanleiding ook de Prins met een zeer uitgebreid gevolg uit te nodigen voor dit populaire programma.

Minder plezierig was het bezoek van de Prins aan De Spillebeentjes van Wijkvereniging De Lemmerweg. De Prins met zijn Gevolg werd vastgenageld aan de schandpaal, omdat de leden van de Spillebeentjes van mening waren dat de Prins (ook uit hun wijk !) hoogverraad had gepleegd door Stadsprins te worden en niet Markies van De Spillebeentjes. Alles was uiteraard ludiek bedoeld.

Prinsengalerij in de optocht.

Prinsenmedaille 1985:

Ook Ed Nijpels wordt door Prins Hilbert de Eerste in de Huishouding opgenomen.

  • terug naar [pagelink]Carvar3,33 jaar Vorsten in beeld,[/pagelink]
  • terug naar het [pagelink]Wie1,hoofdmenu,[/pagelink]